Blog

Raziskava spolnosti v Sloveniji

Vroča vprašanja in vroči odgovori!

Poročilo vroče vseslovenske ankete o spolnih navadah Slovenk in Slovencev 2020 🔥

*Anketa bo aktivna skozi celo leto, rezultati pa bodo sproti predstavljeni na spletni strani vrocaslovenija.si

Do 30.11.2020 so v okviru velike nagradne ankete pod okriljem spletnega portala za odrasle Urgenca.com, anketirali kar  6803 Slovenk in Slovencev. Anketirance so povprašali o njihovih spolnih navadah, fantazijah in drugih žgečkljivih podrobnosti iz njihovega zasebnega življenja. Ker je v tem trenutku še vedno aktualna tematika tudi situacija s koronavirusom in je veliko možnosti, da bo vplivala na spolno življenje in navade, so anketirance povprašali tudi o tem. Odgovori so bili sila zanimivi!

Kdaj seksamo prvič?

Največji delež moških se je s svojim prvim spolnim odnosom srečal med 16. in 18. letom (največ pri 17-ih), ženske pa so se prvim spolnim užitkom prepustile še nekoliko prej, in sicer pri 16-ih.

Na vprašanje o trenutnem stanju v postelji jih je 52% odgovorilo, da seksa s stalnim partnerjem. 18% vprašanih, je priznalo, da se ob stalnem partnerju, občasno zadovoljujejo še z ljubimcem ali ljubimko 😲. Medtem pa je 26% vprašanih dejalo, da ta hip nima stalnega partnerja.

Korona in seks? 😷

Ko smo že pomislili, da smo iz hudega in se počasi začeli pripravljati na vroče plaže, je korona udarila še enkrat! Pa bo vplivala tudi na tiste najbolj intimne navade? Anketiranci pravijo da BO! 😏

42% vprašanih meni, da bo čez 9 do 12 mesecev (po nastopu karantene), na račun korona-krize, opaziti velik porast rojstev otrok. 34% jih tudi meni, da bo zaradi predolgega čepenja ob isti osebi prihajalo do več skokov preko plota. 32% vseh vprašanih je mnenja, da bo prišlo do velikega povečanja uporabe sextinga (seksa preko telefona 📱).

Da bodo nezadovoljneži, ki so že prej varali svoje partnerje, dokončno odšli od doma, predvideva 14% vprašanih.

*možnih je bilo več odgovorov

Kako do erotičnih vsebin?

Eva UrgencaNajprej so bile erotične revije in slike spolnih aktov, potem TV in porniči, nato so prišli računalniki, mobilni telefoni, … ampak kako danes najraje dostopamo do erotičnih vsebin? Dejstvo je, da potreba po tem obstaja, zato so tudi odgovori sila zanimivi. Anketirance so vprašali na kakšen način najraje dostopajo do vsebin za odrasle.  Da za ogled erotičnih vsebin najraje uporabijo mobilni telefon 📱 ali tablični računalnik, jih je odgovorila večina, 61%.

18% jih najljubše vroče vsebine gleda na prenosnem računalniku, 13% pa tudi še vedno na klasičnem, namiznem računalniku. Kdor je mislil, da je televizija iz mode, se je motil. Žgečkljive vsebine si na TV še vedno ogleduje 18% vprašanih. Če kaj, pa je skorajda izumrla tiskana erotika. Po erotičnih revijah namreč poseže le še 1% vprašanih.

*možnih je bilo več odgovorov

Bi partnerja za sex poiskali preko spleta?🔥

V anketi so anketirance vprašali ali bi si drznili iskati spolnega partnerja preko spleta. 34% moških je odgovorilo, da že sedaj pogosto iščejo seks na ta način, žensk, ki na ta način iščejo spolnega partnerja je bilo med vprašanimi 11%.

Kolikokrat seksamo?

41% vprašanih (srečnežev) je potrdilo, da imajo spolne odnose večkrat na teden. Enkrat na teden jih s partnerjem med rjuhe skoči 26%, bolj poredko pa 22% vprašanih. 10% jih “spolno vzgojo” prakticira enkrat na mesec.

S katero SLO zvezdnico bi seksali? 😈

Nagradno anketo “Seks in Slovenci” pri spletnem portalu Urgenca.com pripravljajo že vrsto let in očitno je, da se v slovenskih moških fantazijah že vrsto let potika ena prav zares fatalna ženska. Še vedno je najbolj “vroča”, Tanja žagar! 

Velika večina vprašanih moških, ob tem vprašanju, pomisli na vroče trenutke slovensko “celebrity”, ognjeno rdečelasko. Ni kaj, priznati je treba, da je zares simpatična, a tudi “vroča”. Ostani takšna Tanja!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tanja Žagar FANS (@tanjazagarfans) on

Kaj pa pravijo Slovenke? 🤔

Eva

Eva, skrbnica portala Urgenca.com

Tudi, ko vprašanje o tem katero znano osebo bi najraje videli v svoji postelji, postavimo ženskam, je prvi izbor že nekaj zadnjih let enak in tako je bilo tudi tokrat.

Jan Plestenjak!

A pozor, ženske očitno kljub vsemu razmišljajo nekoliko drugače od moških, saj se takoj za prvim izborom dogajajo precej zanimive reči.

Potrebno je izpostaviti, da se na teh mestih kar precej izmenjujejo različna imena, ki se prebijajo proti vrhu. Pa poglejmo kdo so to.

Za večnim šarmerjem s kitaro pa se na “listi želja” znajdejo; šarmantni sivolasec Sebastian Cavazza, Luka Basi in priljubljen radijski, ter TV voditelj, Denis Avdić.

Kaj te najprej pritegne pri nasprotnem spolu?

Ženske najbolj pritegnejo moški, ki imajo en organ bolj razvit kot ostale. In ne drage in dragi moji, ne gre za spolni organ. Ženske najbolj pritegnejo moški, ki imajo razvite možgane! Takoj za možgani sledi smisel za humor (takšen, da se mu nasmejejo one in ne oni sami), nato sledi splošen izgled in šele potem mišice. Ne boste verjeli kaj vse se še znajde pred avtom in denarnico, ki sta povsem na dnu ženskih želja. Moški pozor! Ženske si natančno ogledujejo vaše nohte. Če bodo ti neurejeni, ali pogrizeni, vam ne bodo pomagali ne možgani, ne katerikoli drug organ.

Pri moških pa je očitno vse precej bolj preprosto. Kot kaže resnično velja, da s(m)o ženske bolj komplicirana bitja. Moške pri ženskah namreč najprej pritegnejo; postava, ritka, humor, velikost prsi in lasje (barva, frizura, …).

Kako in kje?

Anketirance so povprašali o tem kaj jih v spolnosti najbolj navduši. Pa denimo, da je že prišlo do akcije, perje leti po zraku …
Ženske imajo pri moških najraje;
nežnost, dobro tehniko, sveže ideje, (vsekakor) vzdržljivost in tudi velikost “orodja”. Kaj pa moški? Moški pri ženskah pričakujejo; pripravljenost na akcijo, da vsaj občasno prevzame pobudo, da je njeno oprsje enako veliko tudi ko se sleče in zapeljivo miganje z ritko. Vse jasno, mar ne? 😜

Kako pa je z iskanjem spolnega partnerja preko spleta … Bi seksali z osebo, ki bi jo spoznali preko Urgence?

 1. Seveda! 50%,
 2. morda po več srečanjih 29%,
 3. ne me je preveč sram 11%,
 4. Ne 11%.

77% vprašanih ni nikoli hlinilo orgazma, nasprotno pa jih je 23% potrdilo, da so že zaigrali orgazem

Ste za kaj kaj bolj neobičajnega?

Da so že prakticirali seks s spolnimi pripomočki jih je potrdilo 45%, seks preko telefona 42%, preko video prenosa 22%, vezanje in BDSM 27%, seks brez penetracije 23%, anilingus 16% in fisting 8%.

*možnih je bilo več odgovorov

Klasični vibrator uporablja kar 87% vprašanih žensk, vaginalne kroglice 35%, Analni čep 19% in analne kroglice 11%.

*možnih je bilo več odgovorov

Kaj pa spolne igračke in moški? Obroček za penis jih uporablja 53%, ročni masturbator 32%, pripomoček za povečevanje penisa 22%, seks lutko 13% in podaljšek za penis 12%.

*možnih je bilo več odgovorov

Najbolj popularno pri seksu:

 1. od zadaj 60%,
 2. oralni seks 59%,
 3. jahanje 57%,
 4. poza 69 49%,
 5. misionarski 42%,
 6. analni seks 35%,
 7. več partnerjev-svinganje 30%,
 8. na javnem kraju 26%,
 9. BDSM 7%.

*možnih je bilo več odgovorov

Anketirance so povprašali tudi o varanju. 39% jih o tem ni izrazilo posebnega mnenja, da je varanje vir težav pravi 40% vprašanih, 15% pa jih ima z nezvestobo pozitivne izkušnje.

 

Seks in Slovenci 2020 anketa

TAGS > , ,