Blog

Seks in Slovenci 2020 anketa

Prvo poročilo o spolnih navadah Slovencev 2020!

Predstavljamo prve rezultate vroče vseslovenske ankete o spolnih navadah Slovenk in Slovencev 2020 🔥

*Anketa bo aktivna skozi celo leto, rezultati pa bodo sproti predstavljeni na spletni strani vrocaslovenija.si

V prvem valu velike nagradne ankete pod okriljem spletnega portala za odrasle Urgenca.com, je bilo do 31.5.2020 anketiranih 2000 Slovenk in Slovencev. Anketirance so povprašali o njihovih spolnih navadah, fantazijah in drugih žgečkljivih podrobnosti iz njihovega zasebnega življenja. Ker je v tem trenutku zelo aktualna tematika tudi situacija s koronavirusom in je veliko možnosti, da bo vplivala na spolno življenje in navade, so anketirance povprašali tudi o tem. Odgovori so bili sila zanimivi!

Pa pokukajmo pod rjuhe!

Največ moških se je s svojim prvim spolnim odnosom srečalo pri 17-ih letih, ženske pa so se prvim spolnim užitkom prepustile še nekoliko prej, in sicer pri 16-ih.

Na vprašanje o trenutnem stanju v postelji jih je 40% odgovorilo, da seksa s stalnim partnerjem. Še bolj zanimiv pa je bil odgovor kar 25% vprašanih, ki so dejali, da se ob stalnem partnerju, občasno zadovoljujejo še z ljubimcem ali ljubimko 😲. Medtem pa je 32% vprašanih dejalo, da ta hip nima stalnega partnerja.

Bo korona vplivala na naše odnose? 😷

Za nami so meseci kakršnih ne pomnimo. Nov virus, ki nas je pregnal za štiri stene in povsem onemogočil, ter spremenil naše ustaljene navade. Pa bo vplival tudi na tiste najbolj intimne navade? Anketiranci pravijo da BO! 😏

40% vprašanih meni, da bo čez 9 do 12 mesecev (po nastopu karantene), na račun korona-krize, opaziti velik porast rojstev otrok. 37% jih tudi meni, da bo zaradi predolgega čepenja ob isti osebi prihajalo do več prepirov in manj seksa (morda le tistega za pobotanje). Kar 32% vseh vprašanih je mnenja, da bo prišlo do velikega povečanja uporabe sextinga (seksa preko telefona 📱).

Da bodo nezadovoljneži, ki so že prej varali svoje partnerje, dokončno odšli od doma, predvideva 13% vprašanih.

*možnih je bilo več odgovorov

Po kateri poti do erotičnih vsebin?

Eva UrgencaErotične vsebine so bile, so in bodo vedno del našega življenja. Redki so tisti, ki ne gojijo nobene želje po njih. Anketirance so vprašali na kakšen način najraje dostopajo do vsebin za odrasle.  Da za ogled erotičnih vsebin najraje uporabijo mobilni telefon 📱 ali tablični računalnik, jih je odgovorila večina, 58%.

23% jih najljubše vroče vsebine gleda na prenosnem računalniku, kar 19% pa tudi še vedno na klasičnem, namiznem računalniku. Kdor je mislil, da je televizija iz mode, se je motil. Žgečkljive vsebine si na TV še vedno ogleduje kar 21%. Če kaj, pa je skorajda izumrla tiskana erotika. Po erotičnih revijah namreč poseže le še 1% vprašanih.

*možnih je bilo več odgovorov

Bi spolnega partnerja poiskali na spletu?🔥

V anketi so anketirance vprašali ali bi si drznili iskati spolnega partnerja preko spleta. 39% jih je odgovorilo, da že sedaj pogosto iščejo seks na ta način, da ne iščejo, a poznajo ljudi, ki to počnejo, jih je odgovorilo 30%. Za 16% vprašanih je to tabu tema, 11% pa jih pravi, da nikoli in, da niti ne poznajo koga, ki bi to počel.

Pa smo Slovenci zadovoljni s svojim spolnim življenjem?

36% vprašanih (srečnežev) je potrdilo, da imajo spolne odnose večkrat na teden. Enkrat na teden jih s partnerjem med rjuhe skoči 29%, bolj poredko pa 24% vprašanih. 11% jih “spolno vzgojo” prakticira enkrat na mesec.

S katero SLO zvezdnico bi seksali? 😈

Nagradno anketo “Seks in Slovenci” pri spletnem portalu Urgenca.com pripravljajo že vrsto let in očitno je, da se v slovenskih moških fantazijah že vrsto let potika ena prav zares fatalna ženska. Tanja žagar!

Velika večina vprašanih moških, ob tem vprašanju, pomisli na vroče trenutke slovensko “celebrity”, ognjeno rdečelasko. Ni kaj, priznati je treba, da je zares simpatična, a tudi “vroča”. Ostani takšna Tanja!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tanja Žagar FANS (@tanjazagarfans) on


Sledijo ji (v tem vrstnem redu): Katarina Čas, Alya, Nina Pušlar, Jasna Kuljaj, Natalija Verboten, Helena Blagne, Nika Zorjan, Rebeka Dremelj, La Toya, Nuša Lesar, Ines Erbus, Miša Molk, Janja Morel in druge. Kot zanimivost dodajmo, da sta se med odgovori s politične scene znašli tudi Eva Irgl in Maša Kociper. Zasluženo, bi rekli.

Med tujimi zvezdnicami, bi si Slovenci (v večini) v svoji postelji želeli družbe Severine. Pa če smo že prej dodali zanimivost, jo dajmo tudi tokrat. Med tujimi znanimi osebami, ki bi jih Slovenci radi videli v postelji, se je znašla tudi prejšnja predsednica Hrvaške Kolinda Grabar Kitarović!

S kom pa bi posteljo delile Slovenke? 🤔

Eva

Eva, skrbnica portala Urgenca.com

Tudi, ko vprašanje o tem katero znano osebo bi najraje videli v svoji postelji, postavimo ženskam, je prvi izbor že nekaj zadnjih let enak.

Jan Plestenjak!

A pozor, ženske očitno kljub vsemu razmišljajo nekoliko drugače od moških, saj se takoj za prvim izborom dogajajo precej zanimive reči.

Potrebno je izpostaviti, da se na teh mestih kar precej izmenjujejo različna imena, ki se prebijajo proti vrhu. Pa poglejmo kdo so to.

V tekočem letu so Slovenke, ob tem provokativnem vprašanju nekoliko priprle veke, pomislile in naštele kar nekaj zanimivih imen. Takoj za Janom Plestenjakom bi kot kaže največ postelj grel priljubljeni radijski voditelj, Denis Avdić!

Za njim je kar nekaj vprašanih žensk navedlo še pevca Luko Basija in pa šarmantnega sivolasca Sebastiana Cavazzo.

Tako kot prej pri moških, pa imajo tudi ženske nekaj simpatij med politiki. Najpogosteje je bilo opaziti omembo poslanca SD, Matjaža Nemca. Kaj pa tuji zvezdniki? Ehh, ni vredno omembe. Še vedno na vrhu kraljuje večni Brad Pitt.

Kaj te najprej pritegne pri nasprotnem spolu?

Ženske najbolj pritegnejo moški, ki imajo en organ bolj razvit kot ostale. In ne drage in dragi moji, ne gre za spolni organ. Ženske najbolj pritegnejo moški, ki imajo razvite možgane! Takoj za možgani sledi smisel za humor (takšen, da se mu nasmejejo one in ne oni sami), nato sledi splošen izgled in šele potem mišice. Ne boste verjeli kaj vse se še znajde pred avtom in denarnico, ki sta povsem na dnu ženskih želja. Moški pozor! Ženske si natančno ogledujejo vaše nohte. Če bodo ti neurejeni, ali pogrizeni, vam ne bodo pomagali ne možgani, ne katerikoli drug organ.

Pri moških pa je očitno vse precej bolj preprosto. Kot kaže resnično velja, da s(m)o ženske bolj komplicirana bitja. Moške pri ženskah namreč najprej pritegnejo; postava, ritka, humor, velikost prsi in lasje (barva, frizura, …).

Kako in kje?

Anketirance so povprašali o tem kaj jih v spolnosti najbolj navduši. Pa denimo, da je že prišlo do akcije, perje leti po zraku …
Ženske imajo pri moških najraje;
nežnost, dobro tehniko, sveže ideje, (vsekakor) vzdržljivost in tudi velikost “orodja”. Kaj pa moški? Moški pri ženskah pričakujejo; pripravljenost na akcijo, da vsaj občasno prevzame pobudo, da je njeno oprsje enako veliko tudi ko se sleče in zapeljivo miganje z ritko. Vse jasno, mar ne? 😜

Najbolj nenavadno kar so doživeli vprašani:

 1. seks na javnem mestu (seks v avtu … med vožnjo, v gozdu, na sosedovi verandi, ),
 2. analni seks,
 3. trojček,
 4. šeškanje.

Zanimivi odgovori anketiranih so prišli na vprašanje vezano na iskanje seksa preko spleta: Ali seksali z osebo, ki bi jo spoznali preko Urgence?

 1. Seveda! 59%,
 2. morda po več srečanjih 27%,
 3. ne me je preveč sram 8%,
 4. Ne 5%.

77% vprašanih ni nikoli hlinilo orgazma, nasprotno pa jih je 23% potrdilo, da so že zaigrali orgazem

Ste za kaj kaj bolj neobičajnega?

Da so že prakticirali seks s spolnimi pripomočki jih je potrdilo 48%, seks preko telefona 42%, preko video prenosa 25%, BDSM 24%, seks brez penetracije 19%, anilingus 16%.

*možnih je bilo več odgovorov

Klasični vibrator uporablja kar 87% vprašanih žensk, vaginalne kroglice 48%, Analni čep 27% in analne kroglice 18%.

*možnih je bilo več odgovorov

Kaj pa spolne igračke in moški? Obroček za penis jih uporablja 56%, ročni masturbator 30%, pripomoček za povečevanje penisa 24%, seks lutko 12% in podaljšek za penis 11%.

*možnih je bilo več odgovorov

Najbolj popularno pri seksu:

 1. oralni seks 63%,
 2. po pasje 62%,
 3. jahanje 57%, 69 51%,
 4. misionarski 41%,
 5. analni seks 37%,
 6. več partnerjev-svinganje 33%,
 7. na javnem kraju 27%,
 8. BDSM 7%.

*možnih je bilo več odgovorov

Anketirance so povprašali tudi o varanju. 39% jih o tem ni izrazilo posebnega mnenja, da je varanje vir težav pravi 35% vprašanih, 22% pa jih ima z nezvestobo pozitivne izkušnje.

 

Seks in Slovenci 2020 anketa

TAGS >