Blog

spolnost Slovenci 2022

Kako seksamo v 2022?

Poročilo vroče vseslovenske ankete o spolnih navadah Slovenk in Slovencev 2022 🔥

V okviru velike nagradne ankete pod okriljem spletnega portala za odrasle Urgenca.com, se je ankete udeležilo 2312 Slovenk in Slovencev. Anketirance so povprašali o njihovih spolnih navadah, fantazijah in drugih žgečkljivih podrobnosti iz njihovega zasebnega življenja. Ker je v tem trenutku še vedno aktualna tematika tudi situacija s koronavirusom in je veliko možnosti, da bo vplivala na spolno življenje in navade, so anketirance povprašali tudi o tem. Odgovori so bili sila zanimivi!

Kdaj seksamo prvič?

Največji delež moških in žensk se je s svojim prvim spolnim odnosom srečal med 16. in 18. letom (največ pri 17-ih).

Na vprašanje o trenutnem stanju v postelji jih je 41% odgovorilo, da seksa s stalnim partnerjem. 21% vprašanih, je priznalo, da se ob stalnem partnerju, občasno zadovoljujejo še z ljubimcem ali ljubimko 😲. Medtem pa je 34% vprašanih dejalo, da ta hip nima stalnega partnerja.

 

Kako do erotičnih vsebin?

Eva UrgencaNajprej so bile erotične revije in slike spolnih aktov, potem TV in porniči, nato so prišli računalniki, mobilni telefoni, … ampak kako danes najraje dostopamo do erotičnih vsebin? Dejstvo je, da potreba po tem obstaja, zato so tudi odgovori sila zanimivi. Anketirance so vprašali na kakšen način najraje dostopajo do vsebin za odrasle.  Da za ogled erotičnih vsebin najraje uporabijo mobilni telefon 📱 ali tablični računalnik, je odgovorilo 58% vprašanih.

23% jih najljubše vroče vsebine gleda na prenosnem računalniku, 19% pa tudi še vedno na klasičnem, namiznem računalniku. Kdor je mislil, da je televizija iz mode, se je motil. Žgečkljive vsebine si na TV še vedno ogleduje 17% vprašanih. Če kaj, pa je skorajda izumrla tiskana erotika. Po erotičnih revijah namreč poseže le še 1% vprašanih.

*možnih je bilo več odgovorov

Bi partnerja za sex poiskali preko spleta?🔥

V anketi so anketirance vprašali ali bi si drznili iskati spolnega partnerja preko spleta. 43% jih je odgovorilo, da že sedaj pogosto iščejo seks na ta način.

Kako pogosto seksamo?

36% vprašanih (srečnežev) je potrdilo, da imajo spolne odnose večkrat na teden. Enkrat na teden jih s partnerjem med rjuhe skoči 25%, bolj poredko pa 25% vprašanih. 9% jih “spolno vzgojo” prakticira enkrat na mesec.

S katero SLO zvezdnico bi seksali? 😈

Nagradno anketo “Seks in Slovenci” pri spletnem portalu Urgenca.com pripravljajo že vrsto let in očitno je, da se v slovenskih moških fantazijah potikajo zares sexy punce.

Anketirani moški so na prvo mesto postavili Jasno Kuljaj in Katarino Čas, ki sta popolnoma izenačeni v vodstvu, tesno pa jima sledi Tanja Žagar.

Kaj pa pravijo Slovenke? 🤔

Ženske na drugi strani bi svojo posteljo najpogosteje ogrele za večnega šarmerja Sebastiana Cavazzo, sledi mu še en šarmer z glasbenih odrov Jan Plestenjak, nekoliko za obema pa se v mislih nežnejšega spola nahajajo še; Jernej Tozon, Franko Bajc in drugi. Ker je na vrhu želja pri puncah že kar nekaj časa stanje nespremenjeno ostaja odprto vprašanje kdaj se bo pojavil nov vroč znan Slovenec, ki bo uspel skočiti nanj.

Kaj te najprej pritegne pri nasprotnem spolu?

Ženske najbolj pritegnejo moški s smislom za humor, takoj nato sledijo tisti ki imajo en organ bolj razvit kot ostale. In ne drage in dragi moji, ne gre za spolni organ. Ženske najbolj pritegnejo moški, ki imajo razvite možgane! Nato sledi splošen izgled in šele potem mišice. Moški pozor! Ženske si natančno ogledujejo vaše nohte. Če bodo ti neurejeni, ali pogrizeni, vam ne bodo pomagali ne možgani, ne katerikoli drug organ. Tako meni 13% vprašanih žensk.

Pri moških pa je očitno vse precej bolj preprosto. Kot kaže resnično velja, da s(m)o ženske bolj komplicirana bitja. Moške pri ženskah namreč najprej pritegnejo; postava, ritka, humor, velikost prsi …

Kako in kje najraje seksamo?

Anketirance so povprašali o tem kaj jih v spolnosti najbolj navduši. Pa denimo, da je že prišlo do akcije, perje leti po zraku …
Ženske imajo pri moških najraje;
nežnost, domiselnost, dobro tehniko, (vsekakor) vzdržljivost in tudi velikost “orodja”. Kaj pa moški? Moški pri ženskah pričakujejo da bodo vedno pripravljene na akcijo in bodo največkrat same prevzele pobudo. Vse jasno, mar ne? 😜

Kako pa je z iskanjem spolnega partnerja preko spleta … Bi seksali z osebo, ki bi jo spoznali preko Urgence?

 1. Seveda! 53%,
 2. morda po več srečanjih 31%,
 3. ne me je preveč sram 9%,
 4. Ne 6%.

78% vprašanih ni nikoli hlinilo orgazma, nasprotno pa jih je 22% potrdilo, da so že zaigrali orgazem

Ste za kaj kaj bolj neobičajnega?

Da so že prakticirali seks s spolnimi pripomočki jih je potrdilo 46%, seks preko telefona 43%, preko video prenosa 23%, BDSM 21%, anilingus 16% in fisting 8%.

*možnih je bilo več odgovorov

Klasični vibrator uporablja kar 84% vprašanih žensk, vaginalne kroglice 38%, Analni čep 29% in analne kroglice 12%.

*možnih je bilo več odgovorov

Kaj pa spolne igračke in moški? Obroček za penis jih uporablja 51%, ročni masturbator 33%, pripomoček za povečevanje penisa 14%, seks lutko 8% in podaljšek za penis 9%.

*možnih je bilo več odgovorov

Najbolj popularno pri seksu:

 1. od zadaj 55%,
 2. oralni seks 60%,
 3. jahanje 54%,
 4. poza 69 52%,
 5. misijonarski 36%,
 6. analni seks 37%,
 7. več partnerjev-svinganje 24%,
 8. na javnem kraju 27%,
 9. BDSM 7%.

*možnih je bilo več odgovorov

Anketirance so povprašali tudi o varanju. 40% jih o tem ni izrazilo posebnega mnenja, da je varanje vir težav pravi 37% vprašanih, 18% pa jih ima z nezvestobo pozitivne izkušnje.

 

 

erotični oglasi